Seglarskola

Haverdalsstrands Segelsällskaps seglarskola är en av Svenska Seglarförbundets godkända seglarskolor. Här får barn, ungdomar och vuxna lära sig segling, sjövett och sjösäkerhet. Samtidigt som vi har roligt tillsammans och träffar nya kompisar.

Kurserna pågår halva dagar, förmiddag eller eftermiddag, måndag till fredag. Nybörjarkurser företrädesvis på förmiddagarna och fortsättningskurser på eftermiddagar.

Alla som fyllt 9 år och kan simma 200 meter är välkomna!


Nybörjarkurs

Alla barn som har fyllt 9 år och kan simma 200 m på djupt vatten är välkomna att gå en nybörjarkurs.
Här går vi igenom allt ifrån grunden i ett lugnt tempo och målet är att du ska känna dig trygg på vattnet och vilja fortsätta att segla. Du lär dig seglingstermer, riggning av båten, kapsejsning, ta dig fram med optimistjollen på land och hav samt sjövett.
Efter en tur på havet så blir det lekar och picknick med sin medhavda matsäck. Det blir en vecka full med roliga aktiviteter och nya kompisar.

Kläder efter väder. En våtdräkt är inte nödvändigt men väldigt bra att ha om vädret är sämre. Vi har flytväst att låna ut och ett fåtal våtdräkter.

Det är väldigt viktigt att barnen kan simma 200 m.

 

Fortsättningskurs

Fortsättningskurs rekommenderas efter att man har gått två st nybörjarkurser.
Här fortsätter vi att repetera de grundläggande delarna, skapa trygghet på vattnet och utöva de olika seglingssätten. För de mer avancerade eleverna kommer det att finnas möjlighet att segla både optimistjolle och laser.
Efter en eftermiddag på havet intages medtagen matsäck och det blir lekar och umgänge på land. Ett fantastiskt sätt att fortsätta träffa sina sommarkompisar.

Kappsegling grön

Detta är en kurs för er som har gått två fortsättningskurser och som vill bli bättre på att kappsegla. Här fokuserar vi på att förbättra starter och olika strategier när man kappseglar.