Nyheter

HSSS årliga Båtupptagning - Söndag 6e Augusti 10:00

  • 2 aug 2023

Denna vecka är sista veckan med HSSS segelskola och det har blivit dags för båtupptagning -  söndag den 6e Augusti klockan 10:00.

Det är också ett perfekt tillfälle för alla ungdomar och föräldrar att kanske träffas en sista gång för denna sommaren.

Ju fler som ställer upp ju snabbare går det, vanligtvis tar det knappa två timmar - och trevligt är det ju också!

Väl mött önskar styrelsen.

HSSS KM 2023 - Rafflande!

  • 22 jul 2023

Vilket KM det blev i år, riktigt bra vind - 10 m/s i byarna, många anmälda och laddade.

I den viktigaste klassen, Optimist, segrade Hugo Johnsson med fyra raka delsegrar, tätt följd av Viktor Gunnarsson och Nicolas Sernrot på en tredje plats.

I Laser Ungdom-klassen som också är den viktigaste klassen segrade Team Hugo Svensson & Nils Bengtsson, tätt följd av Isaac Tisell Thorsander och Anton Troili på en hedrande tredjeplats.

I Seniorklassen, också viktig, tog Fredrik "Figge" Sjövall hem segern efter en tuff batalj med Jörgen Allgulander som tog en hedrande andraplats, Jonas Jägsell tog hem bronset i denna klass.

Philippa Kastberg och Sonja Grundberg tog hem Ladies Trophy!

I Hobie Cat klassen segrade i ensam majestät Team Hovstadius Strandberg,  Klara Hovstadius, Anna Hovstadius och Jonathan Strandberg

Otroligt stark segling av alla deltagare, även av de som tvingades bryta i den tuffa vinden!

Vi vill också uttrycka ett stort tack till tävlingsledningen bestående av: Staffan, Torbjörn, Hannes, Magnus, Lars Johan,  Jovana, Caroline och Figge som skötte det hela med bravur.

Också många blixtinsatser kring mtrl av Stefan och Carl.

Sponsorer av fina priser till prisbordet var  Julius Biljettservice, Volvo Finans, Assa Aboly samt Hemköp Ankaret som bidrog med dricka och chips. Ett stort tack till dem!

Båtnedtagning

  • 8 jun 2023

Hej alla HSSSare

Sommaren har redan kommit och vi drar snart igång med våra seglingsaktiviteter. Först måste dock båtar och annat komma på plats. Detta hjälps vi åt med söndagen 25 juni. Vi träffas på Båtabacken kl 10.00, gärna med bil och släp för de som har. Det brukar bli ett par timmars jobb om alla hjälps år. Det utlovas korv och dricka som avslutning!

Anmälan till seglarskola

  • 10 maj 2023

Hej alla  HSSSare

Som många redan har upptäckt så är det nu möjligt att anmäla sig till årets seglarskola. Vi kör igång v.26, dvs direkt efter midsommar och fortsätter till v.31 om intresse finns. Gå in under anmälningar på denna sida för att se kursutbudet. Observera att ni behöver registrera och logga in med den ungdom som ska gå kursen annars blockeras anmälningarna då det finns en övre åldersgräns på 18 år. Detta gäller självklart inte vuxenkurserna där man får vara hur gammal som helst.